Hírek

Közeledik a húsvét

2021-04-01

 A felelős állattartás húsvét alkalmával újfent időszerű és nagyobb hangsúlyt kap, hiszen a húsvéti lelkesedésből történő nyúlvásárlás esetén a szokásosnál is nagyobb a kockázata annak, hogy a gazdi nem gondolja át a dolgot kellőképpen, s így később a tapsifüles „marad hoppon". Idén a járványügyi intézkedések miatt sajnos elmarad Állatkertünkben a már hagyományos nyuszisimogatás. Reméljük azonban mihamarabb újra megnyithatjuk kapuinkat, hogy élőben is megcsodálhassátok Állatkertünk tapsifüleseit és minden lakóját.

Húsvét előtt gondoljuk végig, hogy valóban szívesen tartanánk-e állatot a lakásban, és a későbbi években hogyan fognak ettől megváltozni hétköznapjaink. Például mi lesz jövő húsvétkor? Nyaralás alatt? Mindig gondolnunk kell a környezetre tudatosan, az állattartásra felelősségteljesen, tehát az ajándékba vásárolt élő állat egész életére kiható döntésünk következményeire - az állat elhelyezésére, táplálására, gondozására, felügyeletére, tisztán tartására, szükség esetén gyógykezelésére. Sohasem szabad megfeledkezni arról, hogy élő, érző állatról van szó, akinek megvannak a maga igényei.

Ha nem vagyunk biztosak az állat további sorsát illetően, akkor ne vásároljunk ajándékként élő állatot sem húsvétra, sem más ünnepi alkalmakra.

Idén a járványügyi intézkedések miatt sajnos elmarad Állatkertünkben a már hagyományos nyuszisimogatás, amit minden húsvét alkalmával megszervezünk.

Nyuszi „tulajdonossá” válásra azonban Állatkertünk biztosít egy alternatív lehetőséget, méghozzá az örökbefogadást, melyre a zárva tartás ellenére is van lehetőség, hiszen az örökbefogadás online is intézhető, és az örökbefogadható állatok között házinyúl is akad.

Az örökbefogadás csak egy jelképes adoptálás, természetesen az örökbefogadott állatokat az Állatkert gondozza tovább.

Az örökbefogadás módjáról további részleteket a weboldalunkon a Támogatás aloldalon olvashatnak.