Hírek

MEGNYÍLT AZ ELEFÁNT PARK

2014-10-10

2014 márciusában indult meg a Veszprémi Állatkert eddigi legnagyobb szabású, mintegy 1,2 milliárd forint értékű fejlesztéssorozata.

A projekt fontos mérföldkövéhez érkezett, elkészült a beruházás egyik kiemelkedő eleme az Elefánt Park, amelynek ünnepélyes átadójára 2014. október 9-én 10 órakor került sor. Az ünnepélyes átadón Dr. Navracsics Tibor országgyűlési képviselő és Porga Gyula Veszprém Megyei Jogú Város polgármestere méltatta az állatkerti fejlesztést, mely Veszprém város, illetve a régió meghatározó turisztikai attrakciója.

A legmodernebb állatkertészeti és turisztikai elvárásoknak megfelelő Elefánt Parkhoz 1100 négyzetméter alapterületű elefántház tartozik, ahol fűtött látogatói térből üvegfalon át figyelhetik az ormányosokat az érdeklődők. Az 5400 négyzetméter nagyságú külső kifutóegyüttesben árnyékos pihenőhelyek, dagonyázók, homokfürdő és egy külső fürdőmedence is az elefántok rendelkezésére áll.
Az elefántok a legnépszerűbb állatkerti állatok közé tartoznak, melyek egy modern turisztikai elvárásoknak megfelelő állatkert látványosságai közül nem hiányozhatnak. Nuka, Dinkar és Félix, az elefánt park Észak-Németországból érkezett 4 esztendős kiselefántjai máris megszokták új otthonukat Az idén 56 éves Veszprémi Állatkert Magyarország legnagyobb hagyományokkal rendelkező vidéki állatkertje, melynek területe időközben 30 hektár nagyságúra növekedett és évi 250 000 látogatójával a régió egyik kiemelkedő turisztikai célpontjává vált.

A hat projektelemből álló beruházás az Állatkert több helyszínén is zajlik. A fejlesztések várhatóan 2015 tavaszára készülnek el, így 2015. főszezonjában egy teljesen megújult állatkert fogadja majd a Veszprémbe érkezőket.