Hírek

Megérkeztek

2014-09-24

Értékes rakományt rejtő, nagytestű állatkerti állatok szállítására specializálódott jármű gördült be a Veszprémi Állatkert most elkészült elefánt parkjába. Több, mint ezer kilométert utazott Nuka, Dinkar és Félix, a három fiatal ázsiai elefántbika Észak – Németországból, hogy beköltözhessen új lakóhelyére.

A szállító konténer mozgatására egy 70 tonnás daru áll rendelkezésre, mely az állatkert kerítésén át közvetlenül a külső kifutóba tudja beemelni a kamionról a ládát. A hosszú út után a kiselefántok kicsalogatására türelemre és szóra bírásra volt szükség az állatgondozók részéről, de végül mindhárom ormányos elfoglalhatta új otthonát.

Két német állatgondozó is elkísérte az elefántokat Veszprémbe, hogy a helyszínen átadhassák tapasztalataikat a magyar kollegáknak, illetve bejárták az új létesítményt is, melyhez gratuláltak és elismerően nyilatkoztak az elefánt parkról.

A Veszprémi Állatkert egyik jövőbeli elefánt gondozója, Lódi Róbert már néhány nappal a szállítás előtt elutazott Osnabrückbe, hogy közelebbről megismerhesse az állatok szokásait, tulajdonságait. Hármuk közül a legjátékosabb és legkíváncsibb Dinkar, aki nyitott az újdonságokra, így hamar megbarátkozott új gondozójával. Nuka, ha csak néhány hónap különbséggel is, de a legidősebb az érkező elefántok közül. Ő megfontolt és határozott személyiség. Félix pedig emberekhez szokott, kimondottan barátságos elefánt.

Az elkövetkező 10-12 napban az elefánt park lakói megismerkednek új gondozóikkal, a környezetükkel illetve a takarmánnyal. A beszoktatási idő után, előreláthatólag október első felében már a Veszprémi Állatkert látogatói is találkozhatnak a három elefánttal.